Üyelik Girişi
DOALA BİTKİSEL GIDA TAKVİYELERİ
2.ULUSLARARASI COĞRAFİ ÜRÜNLER FUARINA KATILDIK

Dernek başkanımız sayın Mert ÜNYAZICI nın katılacağı "MERKEZ ANKARA" programında Aktar merkez standardı tartışılıyor program Yekpa Ahmed'n mederatörlüğünde 18 Ağustos 17:15 te kanal 5 te yayınlanacak
17.08.2021
Resmi Gazetede 11-08-2021-31565 (Mükerrer) yayınlanan, 26-05-2021 Tarih ve 2021/67 sayılı kararla Aktarlık artık meslek oldu
11.08.2021
MYK Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektör Komitesi "Aktar (Seviye 5)" taslak meslek standardını incelemek üzere 14 Nisan 2021 tarihinde 17. toplantısını gerçekleştirdi.
15.04.2021
Tarım ve Orman Bakanlığı doğada kendiliğinden yetişen, ilaç ve gıda ile kozmetik gibi sektörlerde ham madde olarak kullanılan tıbbi aromatik bitkilerin, bilinçli tarımla yüksek verim ve gelir elde edilen aşamaya gelmesi için çalışma başlattı.
17.03.2021
11 Ülkede üyeleri bulunan Fitoterapi Uygulayıcıları Koleji (College of Practitioners of Phytotherapy) COVID-19: Kısa ve uzun vadede Fitoterapinin Katkısı konulu seminer verecek Semineri verecek olan kuruluş, Dünya çapında faaliyet gösteren ve 11 ülkede üyeleri bulunan bir kuruluştur. Şifalı bitkiler ve diğer sağlık çalışanları için sürekli mesleki eğitim, üye kaydı, çevrimiçi kaynaklar kütüphanesi ve mesleki tazminat sigortası projeleri başta olmak üzere çok çeşitli faaliyetleri vardır. Seminer dili ingilizce olup, simültane ceviri yapılacaktır alanında uzman kişilerin katılacağı seminere katılım başvurunuzu derneğimizden yapabilirsiniz.
09.03.2021
"Aktarlik" mesleginin hak ettigi yetkinligi ve sayginligi kazanabilmesi icin komitemizin yürüttügü calismalar ve Yönetim Kurulu Baskanimiz Sn. Gürsel BARAN ile Yönetim Kurulu Baskan Yardimcimiz Sn. Halil Ibrahim YILMAZ'in kiymetli destekleri neticesinde, Odamiz ile MYK arasinda "Aktar Ulusal Meslek Standardi Protokolü" imzalanmistir.
26.11.2020
AKTARLIK MESLEĞİ İÇİN "MESLEK STANDARDI GELİŞTİRME TOPLANTISI" ATO'DA YAPILDI ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: "AKTARLIK MESLEĞİYLE TÜRKİYE'NİN 9 BİNİ AŞKIN BİTKİ HAZİNESİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK" 4 KASIM 2020- Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan protokol uyarınca, aktarlığı belgeli meslek haline getirme çalışmaları kapsamında, meslek standardı geliştirme çalışması tamamlandı.
04.11.2020
Mesleki Yeterlilik icin ATO Idea ile ATO da toplantimiz
01.10.2020
Ticaret Bakanlığı "No Attack" isimli ürün hakkında reklam yapan 6 ünlü isme her biri için 104 bin 781 lira olmak üzere toplam 733 bin 476 lira para cezası kesildiğini açıkladı. Aralarında Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi isimler var.
05.08.2020
30.07.2020

SELÜLİT İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL ÜRÜNLER

AKTARLIK

Aktarlık mesleği; bir LOKMAN HEKİMLİK’tir. Aktarlık, şifalı bitkilerle karışım yapma sanatıdır. Aktar olarak yetişmek için, uzun yıllar bir AKTAR USTASININ yanında çalışmak gereklidir.Aktar Ustası; şifalı bitkilerin yer ve yörelerini, değişik isimlerini, kalitelerini, kurutma, saklama, fayda ve kullanış şekillerini bilir.

Eczanelerin bulunmadığı zamanlarda önemli işlev gören aktarlar, yalnızca güzel kokulu malzemeler değil aynı zamanda ilaç yapımında kullanılmak üzere bitkisel ve hayvansal maddeler de satarlardı. Aktarların sattığı maddelerin birçoğunun bugün yalnızca halk hekimliğinde değil, aynı zamanda eczacılıkta ve kozmetik sanayiinde de kullanıldığını görüyoruz. Ocaktan ya da babadan oğula geçen aktarlık mesleği günümüzde daha çok baharatçılık ya da kökçülük adıyla sürdürülüyor. daha yeni olmasına karşın Şifalı Bitkiler ve Aromaterapi Fakülteleri mezunlar yetiştirmektedir ve bu mezunlarda ilerinin aktar ustaları olacaktır.

Tarihte bitkilerin sağlık amacıyla kullanımı M.Ö. 5 ve 3 bin yıllarına kadar uzanıyor. Konu ile ilgili ilk yayın, Çin hükümdarı Shin Nong'a ait. Çin'de bugün bile yapay ilaçlardan daha çok, bitkisel ilaç kullanılıyor. Mısır'da M.Ö. 1200 yıllarında, 3. Ramses zamanında bazı bitki türleri dezenfektan olarak ve ölülerin mumyalanmasında kullanılmış. Yine Mısır'da M.Ö. 1500'lü yıllarda yazılmış olan belgelerde, bitkilerin hangi hastalıklarda ve ne şekilde kullanılacağı da yazılıdır

Günümüzde her meslekte olduğu gibi, şifalı bitkilerde de bazı kötü niyetli kişiler çıkmaktadır. Bunlar; ALTERNATİF TIBBIN önemini ve gerekliliğini istismar etmekte, halkımızın şifalı bitkilere olan güven ve umutlarının zayıflamasına sebep olmaktadırlar.

Aktarlar Derneğinin kurulma amacı da bu tip kötü niyetlileri aramızdan çıkararak gerçek aktarların daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamaktır.

Döviz Bilgileri
AlışSatış