Üyelik Girişi
Videolar
Site Haritası
tabkoop
2.ULUSLARARASI COĞRAFİ ÜRÜNLER FUARINA KATILDIK

Anasayfa

AKTARLARLA VE BİTKİSEL İLAÇLARLA İLGİLİ OLARAK SON GÜNLERDEKİ KARALAMA KAMPANYASINA KARŞI GÜZEL BİR CEVAP....
25.01.2012
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI SAYIN PETEK ATAMANIN NAZİK DAVETİYLE SAYIN BAŞKANIMIZ MERT ÜNYAZICI GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSINA KATILIYOR....
11.10.2013
ANKARA TARIM İL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MUHSİN TEMEL BEY BİZLERİ MAKAMINA KABUL ETMİŞTİR, KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ...
23.09.2013
GIDA TAKVİYELERİNDE YENİ DÖNEM
12.09.2013
GIDA TAKVİYELERİNDE TEKRAR TEK TEK İZİN DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR ?
03.05.2013
AKTARLAR DERNEĞİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR.....
29.03.2013
BU YALAN HABERİ ÇIKARANLARI KINIYORUZ…. AÇIK BAHARAT SATIŞI İLE İLGİLİ ÇIKAN YANLIŞ HABERLER İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
25.03.2013
UNESCO 41 ÇEŞİT BAHARATLI MESİR MACUNUMUZU KORUMA ALTINA ALIRKEN, BİZLER HALEN BİTKİLERİ TARTIŞMAKTAYIZ!!!!!
08.12.2012
SON ZAMANLARDA ÜZERİMİZE GELİNEREK ARTIRILAN BASKILARDA BİR VURGUN DA TARIM VE GIDA BAKANLIĞINDAN !!!!
12.10.2012
 5 

SELÜLİT İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL ÜRÜNLER

 
    

AKTARLIK

   Aktarlık mesleği; bir LOKMAN HEKİMLİK’tir. Aktarlık, şifalı bitkilerle karışım yapma sanatıdır. Aktar olarak yetişmek için, uzun yıllar bir AKTAR USTASININ yanında çalışmak gereklidir.Aktar Ustası; şifalı bitkilerin yer ve yörelerini, değişik isimlerini, kalitelerini, kurutma, saklama, fayda ve kullanış şekillerini bilir.

   Eczanelerin bulunmadığı zamanlarda önemli işlev gören aktarlar, yalnızca güzel kokulu malzemeler değil aynı zamanda ilaç yapımında kullanılmak üzere bitkisel ve hayvansal maddeler de satarlardı. Aktarların sattığı maddelerin birçoğunun bugün yalnızca halk hekimliğinde değil, aynı zamanda eczacılıkta ve kozmetik sanayiinde de kullanıldığını görüyoruz. Ocaktan ya da babadan oğula geçen aktarlık mesleği günümüzde daha çok baharatçılık ya da kökçülük adıyla sürdürülüyor. daha yeni olmasına karşın Şifalı Bitkiler ve Aromaterapi Fakülteleri mezunlar yetiştirmektedir ve bu mezunlarda ilerinin aktar ustaları olacaktır.

  

   Tarihte bitkilerin sağlık amacıyla kullanımı M.Ö. 5 ve 3 bin yıllarına kadar uzanıyor. Konu ile ilgili ilk yayın, Çin hükümdarı Shin Nong'a ait. Çin'de bugün bile yapay ilaçlardan daha çok, bitkisel ilaç kullanılıyor. Mısır'da M.Ö. 1200 yıllarında, 3. Ramses zamanında bazı bitki türleri dezenfektan olarak ve ölülerin mumyalanmasında kullanılmış. Yine Mısır'da M.Ö. 1500'lü yıllarda yazılmış olan belgelerde, bitkilerin hangi hastalıklarda ve ne şekilde kullanılacağı da yazılıdır

   Günümüzde her meslekte olduğu gibi, şifalı bitkilerde de bazı kötü niyetli kişiler çıkmaktadır. Bunlar; ALTERNATİF TIBBIN önemini ve gerekliliğini istismar etmekte, halkımızın şifalı bitkilere olan güven ve umutlarının zayıflamasına sebep olmaktadırlar.

   Aktarlar Derneğinin kurulma amacı da bu tip kötü niyetlileri aramızdan çıkararak gerçek aktarların daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamaktır.

 

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret270244
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu