Bu hizmet için Dernek olarak yaptığmız pazarlıkla bu rakamı %15 + KDV ye indirtebildik.
27.02.2019
Sayin Üyelerimiz, 01 Ocak 2018'den önce ATO'ya kayit olan ve yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getiren üyelere
27.12.2018
YALAN HABERLER İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK... ANKARA TİCARET ODASI (ATO) AKTARLAR ÇİÇEKÇİLER KOMİTESİNE İLETTİĞİMİZ AKTARLARI KARALAYICI YALAN HABERLERLE ALAKALI KONUYA VERDİĞİ DESTEKTEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUZ...
10.12.2018
Aktarlar Derneği olarak 10 – 13 Ocak 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak olan EXPONATURA’19 – Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı ile Dernek desteği kapsamında protokol yapmış bulunmaktayız.
19.11.2018
Bildiğiniz gibi bir süredir Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu takviye edici gıdaların üretim, denetim ve satışını sadece eczanelerin tekeline bırakacak bir düzenleme yapmaya çalşıyordu ancak Derneğimizin yoğun çabaları , Başta Komisyon Milletvekillerimiz olmak üzere,Tarım Bakanlığı Kodeks Daire Başkanlığımızınve Takviye Edici Gıdalar Birimimizin özverili çalışmalarıyla 05.11.2018 Tarihi itibariyl tasarı geri çekildi.
10.11.2018
16.04.2014
AKTARLAR DERNEĞİ ' NE ÜYE OLABİLMEK İÇİN
03.01.2011
YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİNE MESLEKTAŞLARIMIZ DİKKAT ETSİN !!!!
23.01.2015
TARIM BAKANLIĞININ YAYINLADIĞI TAKVİYE EDİCİ GIDA YÖNETMELİĞİ
19.09.2014
BAŞKANIMIZ MERT ÜNYAZICI' NIN AKTARLAR DERNEĞİNİ TEMSİLEN KATILDIĞI GIDA KONFERANSINDAKİ KONUŞMASI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ... (KONUŞMANIN GENEL HATLARI İÇİN TIKLAYINIZ)
09.11.2013

SELÜLİT İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL ÜRÜNLER

AKTARLIK

Aktarlık mesleği; bir LOKMAN HEKİMLİK’tir. Aktarlık, şifalı bitkilerle karışım yapma sanatıdır. Aktar olarak yetişmek için, uzun yıllar bir AKTAR USTASININ yanında çalışmak gereklidir.Aktar Ustası; şifalı bitkilerin yer ve yörelerini, değişik isimlerini, kalitelerini, kurutma, saklama, fayda ve kullanış şekillerini bilir.

Eczanelerin bulunmadığı zamanlarda önemli işlev gören aktarlar, yalnızca güzel kokulu malzemeler değil aynı zamanda ilaç yapımında kullanılmak üzere bitkisel ve hayvansal maddeler de satarlardı. Aktarların sattığı maddelerin birçoğunun bugün yalnızca halk hekimliğinde değil, aynı zamanda eczacılıkta ve kozmetik sanayiinde de kullanıldığını görüyoruz. Ocaktan ya da babadan oğula geçen aktarlık mesleği günümüzde daha çok baharatçılık ya da kökçülük adıyla sürdürülüyor. daha yeni olmasına karşın Şifalı Bitkiler ve Aromaterapi Fakülteleri mezunlar yetiştirmektedir ve bu mezunlarda ilerinin aktar ustaları olacaktır.

Tarihte bitkilerin sağlık amacıyla kullanımı M.Ö. 5 ve 3 bin yıllarına kadar uzanıyor. Konu ile ilgili ilk yayın, Çin hükümdarı Shin Nong'a ait. Çin'de bugün bile yapay ilaçlardan daha çok, bitkisel ilaç kullanılıyor. Mısır'da M.Ö. 1200 yıllarında, 3. Ramses zamanında bazı bitki türleri dezenfektan olarak ve ölülerin mumyalanmasında kullanılmış. Yine Mısır'da M.Ö. 1500'lü yıllarda yazılmış olan belgelerde, bitkilerin hangi hastalıklarda ve ne şekilde kullanılacağı da yazılıdır

Günümüzde her meslekte olduğu gibi, şifalı bitkilerde de bazı kötü niyetli kişiler çıkmaktadır. Bunlar; ALTERNATİF TIBBIN önemini ve gerekliliğini istismar etmekte, halkımızın şifalı bitkilere olan güven ve umutlarının zayıflamasına sebep olmaktadırlar.

Aktarlar Derneğinin kurulma amacı da bu tip kötü niyetlileri aramızdan çıkararak gerçek aktarların daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamaktır.

Ziyaret Bilgileri
Döviz Bilgileri