Üyelik Girişi
2.ULUSLARARASI COĞRAFİ ÜRÜNLER FUARINA KATILDIK

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 KASIMDA ABB LAVANTA EĞİTİM PROĞRAMINI TANITIYOR
06.11.2023
Aktarlar Derneği Başkan Yardımcısı Niyazi Emektar: “Belgeli bir meslek olacağız”
23.10.2023
Topraktan Ticarete Geleneksel Meslekler Belgeleniyor, Aktarlık ve Çiçekçiliğin Meslek Olarak Kabulü Bilgilendirme Toplantısı’na yönetim ve üyelerimizle katıldık.
13.09.2023
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat IŞIKHAN ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Sn. Ahmet BAĞCI nın katılımlarıyla gerçekleşecek Topraktan Ticarete Geleneksel Meslekler Belgeleniyor anlayışıyla yola çıktığımız, Aktarlık ve Çiçekçiliğin Meslek Olarak Kabulü Bilgilendirme Toplantısı’na katılımınızdan memnuniyet duyarız.
29.08.2023
14.07.2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, nar ekşisinde neler olacağına dair bir açıklama duyurdu buna göre sadece nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyeceğini duyurdu.
24.03.2023
Derneğimizin başlattığı yardım kampanyamıza tüm ziyaretçilerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz
07.02.2023
6 Şubat günü Ülkemizin yaklaşık yedide birini etkileyen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
07.02.2023
Aktarlar Derneği 5.Olağan Genel Kurul Toplantısı 17.12.2022 Cumartesi günü saat 10:30’da, Macun Mahallesi 177.Cadde Otobüs ve Kamyoncular Sitesi Üst Kat No: 16/38 Yenimahalle / ANKARA adresinde Derneğimiz Ofisinde yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamaz ise 24.12.2022 Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacaktır.
15.12.2022
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 30 yeni bitki için denemeler başladı
11.08.2022

SELÜLİT İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL ÜRÜNLER

AKTARLIK

Aktarlık mesleği; bir LOKMAN HEKİMLİK’tir. Aktarlık, şifalı bitkilerle karışım yapma sanatıdır. Aktar olarak yetişmek için, uzun yıllar bir AKTAR USTASININ yanında çalışmak gereklidir.Aktar Ustası; şifalı bitkilerin yer ve yörelerini, değişik isimlerini, kalitelerini, kurutma, saklama, fayda ve kullanış şekillerini bilir.

Eczanelerin bulunmadığı zamanlarda önemli işlev gören aktarlar, yalnızca güzel kokulu malzemeler değil aynı zamanda ilaç yapımında kullanılmak üzere bitkisel ve hayvansal maddeler de satarlardı. Aktarların sattığı maddelerin birçoğunun bugün yalnızca halk hekimliğinde değil, aynı zamanda eczacılıkta ve kozmetik sanayiinde de kullanıldığını görüyoruz. Ocaktan ya da babadan oğula geçen aktarlık mesleği günümüzde daha çok baharatçılık ya da kökçülük adıyla sürdürülüyor. daha yeni olmasına karşın Şifalı Bitkiler ve Aromaterapi Fakülteleri mezunlar yetiştirmektedir ve bu mezunlarda ilerinin aktar ustaları olacaktır.

Tarihte bitkilerin sağlık amacıyla kullanımı M.Ö. 5 ve 3 bin yıllarına kadar uzanıyor. Konu ile ilgili ilk yayın, Çin hükümdarı Shin Nong'a ait. Çin'de bugün bile yapay ilaçlardan daha çok, bitkisel ilaç kullanılıyor. Mısır'da M.Ö. 1200 yıllarında, 3. Ramses zamanında bazı bitki türleri dezenfektan olarak ve ölülerin mumyalanmasında kullanılmış. Yine Mısır'da M.Ö. 1500'lü yıllarda yazılmış olan belgelerde, bitkilerin hangi hastalıklarda ve ne şekilde kullanılacağı da yazılıdır

Günümüzde her meslekte olduğu gibi, şifalı bitkilerde de bazı kötü niyetli kişiler çıkmaktadır. Bunlar; ALTERNATİF TIBBIN önemini ve gerekliliğini istismar etmekte, halkımızın şifalı bitkilere olan güven ve umutlarının zayıflamasına sebep olmaktadırlar.

Aktarlar Derneğinin kurulma amacı da bu tip kötü niyetlileri aramızdan çıkararak gerçek aktarların daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamaktır.

Hava Durumu