AKTAR SEVİYE 5 ULUSAL YETERLİLİK TASLAĞI' GÖRÜŞE AÇILDI

ATO, MESLEKLERE STANDART KAZANDIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ANKARA TİCARET ODASI'NIN MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROTOKOL KAPSAMINDA, AKTARLIK MESLEĞİNİ İCRA EDECEKLERİN YETERLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK "AKTAR SEVİYE 5 ULUSAL YETERLİLİK TASLAĞI" İLGİLİ TARAFLARIN GÖRÜŞÜNE SUNULDU.

ATO BAŞKANI BARAN: "AKTARLIK ALANINDA ÇALIŞANLARIN YETERLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ HEM SEKTÖRÜ GELİŞTİRECEK HEM DE DAHA FAZLA İNSANA İŞ KAPISI AÇACAKTIR."

12 NİSAN 2022-Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile gerçekleştirdiği "Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü" kapsamında, aktarlık mesleğinin yeterliliklerinin belirlenmesine yönelik ATO'nun 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi ile Aktarlar Derneği ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanan "Aktar Seviye 5 Ulusal Yeterlilik Taslağı" ilgili tarafların görüşüne sunuldu. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Aktarlık alanında çalışanların yeterliliklerinin belirlenmesi hem sektörü geliştirecek hem de daha fazla insana iş kapısı açacaktır." dedi.

Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, sektörleri temsil eden 67 Meslek Komitesi'nin talepleri doğrultusunda, geleneksel yolla yeni nesillere aktarılan mesleklere standart kazandırma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

ATO'nun çalışmalarını yürüttüğü, ATO İDEA'nın koordinatörlüğünü yaptığı "Aktar (Seviye 5) Meslek Standardı"nın Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilerek, 11 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandığının ve meslek olarak belgelendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, mesleğin başarıyla icra edilmesi için gereken bilgi, beceri ve yetkinlikler ile bu yetkinliklerin kanıtlanması için değerlendirme sürecini içeren, "Aktar Seviye 5 Ulusal Yeterlilik Taslağı"nın da hazırlanarak kamu kurum ve kuruluşları, işçi- işveren, meslek örgütleri ve eğitim kuruluşları, yetkili işçi sendikası, sınav ve belgelendirme kuruluşları olmak üzere ilgili tarafların görüş ve önerilerine sunulduğu kaydedildi.

Sektörden alınan görüş ve önerilerin inceleme ve değerlendirilmesinin ardından nihai taslağın, MYK'ya sunulacağı ifade edilen açıklamada MYK Sektör Komitesi'nde incelenip doğrulanacak yeterliliğin, MYK Yönetim Kurulu onayı sonrası Ulusal Yeterlilik niteliği kazanacağı belirtildi.

-ATO BAŞKANI BARAN: "HEM SEKTÖRÜ GELİŞTİRECEK HEM DE DAHA FAZLA İNSANA İŞ KAPISI AÇACAK"-

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası olarak mesleklere standart kazandırılması ve belgeli meslek haline gelmesine yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, ulusal yeterlilik çalışmalarının tamamlanmasının ardından aktar olarak çalışanların mesleği en doğru bilgilerle icra edeceğini belirtti. Baran, "Aktarlık alanında çalışanların yeterliliklerinin belirlenmesi hem sektörü geliştirecek hem de daha fazla insana iş kapısı açacaktır." dedi.

-SON TARİH 11 MAYIS  -

"Aktar Seviye 5 Ulusal Yeterlilik Taslağı"na ilişkin yapılacak değerlendirme, görüş ve önerilerin Ankara Ticaret Odası'nın www.atonet.org.tr web sitesinde "ATO'dan Duyurular" bölümünde yer alan "Görüş ve Değerlendirme Formu"na kaydedilerek, 11 Mayıs 2022 tarihine kadar mesyet@atoidea.com adresine e-posta yoluyla iletilmesi gerekiyor.