Üyelik Girişi
Site Haritası
tabkoop
2.ULUSLARARASI COĞRAFİ ÜRÜNLER FUARINA KATILDIK

Aktarlığın Meslek olması ve Ulusal Meslek Standartlarında son noktaya gelinmesi konusunda destek veren Ato yönetimine teşekkür ettik. Tıbbi Aromatik Bitki Kooperatifimizi anlattık. Aktarlığın sorunları ve çözüm önerilerimizle ilgili fikirlerimizi paylaştık
28.04.2022
Bu tebliğde öğütülmüş, ufalanmış ve bütün haldeki baharatın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemektir. Baharat ile birlikte nişasta, un, maya özütü gibi baharat harici bileşenler de içeren tavuk harcı, köfte harcı ve benzeri harç ve karışımları bu tebliğin kapsamında değildir.
19.04.2022
ATO, MESLEKLERE STANDART KAZANDIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR ANKARA TİCARET ODASI'NIN MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROTOKOL KAPSAMINDA, AKTARLIK MESLEĞİNİ İCRA EDECEKLERİN YETERLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK "AKTAR SEVİYE 5 ULUSAL YETERLİLİK TASLAĞI" İLGİLİ TARAFLARIN GÖRÜŞÜNE SUNULDU. ATO BAŞKANI BARAN: "AKTARLIK ALANINDA ÇALIŞANLARIN YETERLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ HEM SEKTÖRÜ GELİŞTİRECEK HEM DE DAHA FAZLA İNSANA İŞ KAPISI AÇACAKTIR."
13.04.2022
Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin anlaşmalı olduğu Yurtiçi Kargo Firması önümüzdeki dönem için derneğimize uyguladığı fiyatları güncellenmiştir. Ekteki firma bilgi formunu doldurup derneğimiz adresine (aktarlardernegiankara@gmail.com) ulaştırmanız durumunda borcunuzun olup olmadığı kontrol edilip, üyelerimize Kargo firmasına göndermek için ''Borcu yoktur'' belgesi verilecektir.
14.02.2022
Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin anlaşmalı olduğu Yurtiçi Kargo Firması önümüzdeki dönem için derneğimize uyguladığı fiyatları güncellenmiştir. Ayrıca siz değerli üyelerimize daha iyi ve ekonomik olanaklar sunmak için derneğimiz olarak, Sendeo Kargo Firmasıyla da anlaşma yapmış bulunmaktayız. Her iki kargo firmasından da yararlanmak için siz üyelerimizin derneğimizden borcu yoktur belgesi alması yeterli olacaktır. Ekteki firma bilgi formunu doldurup derneğimiz adresine (aktarlardernegiankara@gmail.com) ulaştırmanız durumunda borcunuzun olup olmadığı kontrol edilip, üyelerimize Kargo firmasına göndermek için ''Borcu yoktur'' belgesi verilecektir.
14.02.2022
ATO, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile gerçekleştirdiği protokol uyarınca,23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi ile Aktarlar Derneği ve sektör temsilcileriyle birlikte hazırladığı "Aktarlık Mesleği Ulusal Meslek Standartı'nın ardından "Aktar Ulusal Yeterliliği" hazırlamak için bir çalıştay düzenledi.
10.12.2021
Tıbbi Aromatik Bitki Kooperatifi”nin ilk Yönetim Kurulu Toplantısı 26 Kasım da ATO’da gerçekleşti.
27.11.2021
Dernek başkanımız sayın Mert ÜNYAZICI nın katılacağı "MERKEZ ANKARA" programında Aktar merkez standardı tartışılıyor program Yekpa Ahmed'n mederatörlüğünde 18 Ağustos 17:15 te kanal 5 te yayınlanacak
17.08.2021
Resmi Gazetede 11-08-2021-31565 (Mükerrer) yayınlanan, 26-05-2021 Tarih ve 2021/67 sayılı kararla Aktarlık artık meslek oldu
11.08.2021
MYK Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektör Komitesi "Aktar (Seviye 5)" taslak meslek standardını incelemek üzere 14 Nisan 2021 tarihinde 17. toplantısını gerçekleştirdi.
15.04.2021

SELÜLİT İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL ÜRÜNLER

AKTARLIK

Aktarlık mesleği; bir LOKMAN HEKİMLİK’tir. Aktarlık, şifalı bitkilerle karışım yapma sanatıdır. Aktar olarak yetişmek için, uzun yıllar bir AKTAR USTASININ yanında çalışmak gereklidir.Aktar Ustası; şifalı bitkilerin yer ve yörelerini, değişik isimlerini, kalitelerini, kurutma, saklama, fayda ve kullanış şekillerini bilir.

Eczanelerin bulunmadığı zamanlarda önemli işlev gören aktarlar, yalnızca güzel kokulu malzemeler değil aynı zamanda ilaç yapımında kullanılmak üzere bitkisel ve hayvansal maddeler de satarlardı. Aktarların sattığı maddelerin birçoğunun bugün yalnızca halk hekimliğinde değil, aynı zamanda eczacılıkta ve kozmetik sanayiinde de kullanıldığını görüyoruz. Ocaktan ya da babadan oğula geçen aktarlık mesleği günümüzde daha çok baharatçılık ya da kökçülük adıyla sürdürülüyor. daha yeni olmasına karşın Şifalı Bitkiler ve Aromaterapi Fakülteleri mezunlar yetiştirmektedir ve bu mezunlarda ilerinin aktar ustaları olacaktır.

Tarihte bitkilerin sağlık amacıyla kullanımı M.Ö. 5 ve 3 bin yıllarına kadar uzanıyor. Konu ile ilgili ilk yayın, Çin hükümdarı Shin Nong'a ait. Çin'de bugün bile yapay ilaçlardan daha çok, bitkisel ilaç kullanılıyor. Mısır'da M.Ö. 1200 yıllarında, 3. Ramses zamanında bazı bitki türleri dezenfektan olarak ve ölülerin mumyalanmasında kullanılmış. Yine Mısır'da M.Ö. 1500'lü yıllarda yazılmış olan belgelerde, bitkilerin hangi hastalıklarda ve ne şekilde kullanılacağı da yazılıdır

Günümüzde her meslekte olduğu gibi, şifalı bitkilerde de bazı kötü niyetli kişiler çıkmaktadır. Bunlar; ALTERNATİF TIBBIN önemini ve gerekliliğini istismar etmekte, halkımızın şifalı bitkilere olan güven ve umutlarının zayıflamasına sebep olmaktadırlar.

Aktarlar Derneğinin kurulma amacı da bu tip kötü niyetlileri aramızdan çıkararak gerçek aktarların daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamaktır.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1