AKTARLAR DERNEĞİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR.....
BU YALAN HABERİ ÇIKARANLARI KINIYORUZ…. AÇIK BAHARAT SATIŞI İLE İLGİLİ ÇIKAN YANLIŞ HABERLER İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
29.03.2013
25.03.2013
UNESCO 41 ÇEŞİT BAHARATLI MESİR MACUNUMUZU KORUMA ALTINA ALIRKEN, BİZLER HALEN BİTKİLERİ TARTIŞMAKTAYIZ!!!!!
SON ZAMANLARDA ÜZERİMİZE GELİNEREK ARTIRILAN BASKILARDA BİR VURGUN DA TARIM VE GIDA BAKANLIĞINDAN !!!!
08.12.2012
12.10.2012

SELÜLİT İÇİN KULLANILAN BİTKİSEL ÜRÜNLER

AKTARLIK

Aktarlık mesleği; bir LOKMAN HEKİMLİK’tir. Aktarlık, şifalı bitkilerle karışım yapma sanatıdır. Aktar olarak yetişmek için, uzun yıllar bir AKTAR USTASININ yanında çalışmak gereklidir.Aktar Ustası; şifalı bitkilerin yer ve yörelerini, değişik isimlerini, kalitelerini, kurutma, saklama, fayda ve kullanış şekillerini bilir.

Eczanelerin bulunmadığı zamanlarda önemli işlev gören aktarlar, yalnızca güzel kokulu malzemeler değil aynı zamanda ilaç yapımında kullanılmak üzere bitkisel ve hayvansal maddeler de satarlardı. Aktarların sattığı maddelerin birçoğunun bugün yalnızca halk hekimliğinde değil, aynı zamanda eczacılıkta ve kozmetik sanayiinde de kullanıldığını görüyoruz. Ocaktan ya da babadan oğula geçen aktarlık mesleği günümüzde daha çok baharatçılık ya da kökçülük adıyla sürdürülüyor. daha yeni olmasına karşın Şifalı Bitkiler ve Aromaterapi Fakülteleri mezunlar yetiştirmektedir ve bu mezunlarda ilerinin aktar ustaları olacaktır.

Tarihte bitkilerin sağlık amacıyla kullanımı M.Ö. 5 ve 3 bin yıllarına kadar uzanıyor. Konu ile ilgili ilk yayın, Çin hükümdarı Shin Nong'a ait. Çin'de bugün bile yapay ilaçlardan daha çok, bitkisel ilaç kullanılıyor. Mısır'da M.Ö. 1200 yıllarında, 3. Ramses zamanında bazı bitki türleri dezenfektan olarak ve ölülerin mumyalanmasında kullanılmış. Yine Mısır'da M.Ö. 1500'lü yıllarda yazılmış olan belgelerde, bitkilerin hangi hastalıklarda ve ne şekilde kullanılacağı da yazılıdır

Günümüzde her meslekte olduğu gibi, şifalı bitkilerde de bazı kötü niyetli kişiler çıkmaktadır. Bunlar; ALTERNATİF TIBBIN önemini ve gerekliliğini istismar etmekte, halkımızın şifalı bitkilere olan güven ve umutlarının zayıflamasına sebep olmaktadırlar.

Aktarlar Derneğinin kurulma amacı da bu tip kötü niyetlileri aramızdan çıkararak gerçek aktarların daha kaliteli hizmet verebilmesini sağlamaktır.

ANTLAŞMALI HUKUK BÜROMUZ

ANLAŞMALI HUKUK BÜROMUZ